ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2017-18

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις

2-10-2017
Υποδοχή των εκπαιδευομένων του Α Κύκλου.

5-10-2017
Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά και επίδοση επαίνων, διακρίσεων και βεβαιώσεων συμμετοχής σε δράσεις και διαγωνισμούς της περσινής χρονιάς.

25-10-2017
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Ιλαρά και άλλες λοιμώξεις, καθώς και εμβολιασμός σε ενήλικες και παιδιά", στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων).

1-11-2017
1ο Ethnic Food Festival στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Πρόκειται για μια γιορτή γεύσεων, λαών και πολιτισμών και οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστές και ιδιαίτερες γεύσεις από διαφορετικές χώρες. Το 1ο Ethnic Food Festival διοργανώθηκε από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Δήμου Βόλου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

13-11-2017
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου είχαν τη χαρά και τιμή να υποδεχτούν στο ΣΔΕ Βόλου τον γνωστό ευεργέτη κ. Χαράλαμπο Τσιμά.

11-12-2017

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης αλλά και της έγκυρης ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα ψυχο-παιδαγωγικά, και με προσανατολισμό στη διασύνδεση οικογένειας και σχολείου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Λυκείου Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου, συνδιοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο συγκρότημα Μουρτζούκου ομιλία, με θέμα "Εφηβικό άγχος και ψυχοσωματικά προβλήματα".

13-12-2017
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Βόλου, διοργάνωσαν ομιλία με θέμα: "Ενημερώνομαι - Αξιοποιώ δημιουργικά το διαδίκτυο", με ομιλητή, τον κ. Αντώνη Πλαγερά, Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας και Πρεσβευτή του ΙΤΕ για την ασφάλεια πλοήγησης στο διαδίκτυο.

22-12-2017
Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

7-02-2018
Παρουσίαση των πρότζεκτς του Α Τετραμήνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

8-02-2018
Τις δύο πρώτες ώρες έγινε μάθημα - επίδειξη τεχνικών αυτοάμυνας από τον κ. Λαγό Αθανάσιο, υπεύθυνο της Σχολής Μικτών Πολεμικών Τεχνών Kempo.

21-02-2018
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "ο Αρχοντοχωριάτης" από την Πειραματική Σκηνή της Νέας Ιωνίας.

19-03-2018
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: Ίσες Ευκαιρίες για Όλους - Δομές και Δράσεις της Τοπικής Κοινωνίας.

23-03-2018
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Βόλου παρακολούθησαν τη γιορτή για την 25η Μαρτίου που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο παραλιακό συγκρότημα.

20-04-2018
Εισαγωγικό βιωματικό εργαστήριο με θέμα τους κοινωνικούς ρόλους στη ζωή μας και ειδικότερα το γονεϊκό ρόλο, με συμμετέχοντες 38 εκ των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Βόλου, με πρωτοβουλία της συμβούλου ψυχολόγου του σχολείου κ. Ρούμπου Χριστίνας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Πιλότος και συγκεκριμένα με τον κ. Τζανίδη Γιάννη, ψυχολόγο και τον κ. Αλεξίου Δημήτρη, κοινωνιολόγο. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις συναντήσεις στο χώρο του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο πλαίσιο ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την εφηβεία και τις σύγχρονες εξαρτήσεις.

10-05-2018
Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Βόλου με θέμα, "Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας", από το Δίκτυο υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

16-05-2018
Ενημέρωση των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Βόλου για τις δυνατότητες συνέχισης των σπουδών τους μετά το Γυμνάσιο από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της ΔΔΕ Μαγνησίας.

23-05-2018
Διοργάνωση εκδήλωσης σε συνεργασία με τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, με θέμα "Εκπαίδευση για όλους: Ένα αίτημα διαχρονικά σταθερό". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία παραγωγής ΣΔΕ Βόλου, "δεύτερη ευκαιρία" και βραβεύτηκαν δύο πολύτεκνοι εκπαιδευόμενοι του σχολείου από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου.

8-06-2018
Ομιλία - ενημέρωση από τον κ. Παπαμακάριο Γ., στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου για την ανθρωπογεωγραφία και τα χαρακτηριστικά του Νομού Μαγνησίας.

27-06-2018
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στο θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Παρουσίαση των δράσεων της χρονιάς και απονομή απολυτηρίων στους τελειόφοιτους του ΣΔΕ Βόλου.

ΠίσωPlayΕμπρός

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού