ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2010-11

Δραστηριότητες > Σχέδια Δράσης


"Η εκπαιδευτική ιστορία και εκπαιδευτικές ιστορίες"
Συντονιστές: ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΟΥ Π./ ΜΑΓΓΑΦΑ Β./ ΣΚΟΥΡΑ Μ./ ΚΤΕΝΑΣ Π.
Σκοπός του σχεδίου δράσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι εκπαιδευόμενοι το ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η προγενέστερη εκπαίδευσή τους. Μεταξύ άλλων θα γίνουν επισκέψεις σε χώρους με υλικό της ιστορίας της εκπαίδευσης, αναζήτηση στο Internet, κινηματογραφικές προβολές στην αίθουσα διδασκαλίας, συνεντεύξεις με παλαίμαχους εκπαιδευτικούς, αφηγήσεις / μαρτυρίες μαθητών, εκθεση φωτογραφίας και υλικών της σχολικής ζωής.


"Αυτοσχεδιάστε παρακαλώ!"
Συντονιστές: ΠΛΑΚΙΑΣ Α./ ΛΕΜΟΝΗ Γ./ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΟΥ Π.

"Τα Ελληνικά βότανα και η χρήση τους"
Συντονιστές: ΚΟΡΩΝΑΣ Ε./ ΒΙΓΚΛΑΣ Λ./ ΜΑΤΕΚΑΣ Α.
Οι μαθητές θα ασχοληθούν με θέματα όπως: Τι είναι τα βότανα και ποιες είναι οι ιδιότητες τους, την καταγραφή βοτάνων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαγνησίας, τον τρόπο καλλιέργειας, συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης, τον τρόπο παρασκευής θεραπευτικών σκευασμάτων, τον τρόπο εφαρμογής θεραπευτικών σκευασμάτων, τη συλλογή συνταγών που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, τη συλλογή δειγμάτων βοτάνων και τη φωτογράφηση τους, επικινδυνότητα των βοτάνων.
Οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες και θα συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν έντυπο υλικό με τα ελληνικά βότανα και τη χρήση τους, καθώς και ένα σύνολο από δείγματα βοτάνων που θα συλλεχθούν σε βαζάκια.


"Πληροφορική - Γεωμετρία - Περιβάλλον"
Συντονιστές: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Β./ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α./ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Δ.

Αυτοσχεδιάστε παρακαλώ!


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού