ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2014-15

Δραστηριότητες > Εκδρομές

14-06-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έδεσσα και στο Πάρκο του Αγίου Νικολάου.


5-06-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


3-06-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Βόλου στις Μηλιές Πηλίου.


26-05-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και συμμετοχή σε πρόγραμμα του Κέντρου για τα βότανα της περιοχής.


17-05-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Μετέωρα, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Καλαμπάκας και στα Τρίκαλα.


15-05-2015

Ο Β’ Κύκλος με τη συνοδεία του εκπαιδευτή του γλωσσικού γραμματισμού κ. Καλαντζή Χρήστου, επισκέφθηκε τη μόνιμη έκθεση για τον Παρθενώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.


5-05-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Βόλου στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ, στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, στα πλαίσια του προγράμματος Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας.


3-05-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στο Λευκό Πύργο και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.


17-03-2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην φωτογραφική έκθεση "Μεσαιωνικά λιμάνια - σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα". Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων διοργανώνουν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, τη φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Μεσαιωνικά λιμάνια- σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο- Μαύρη Θάλασσα - Κασπία Θάλασσα». Στην έκθεση ξεδιπλώνονται εικόνες των πόλεων-λιμανιών που αναπτύχθηκαν κατά τους βυζαντινούς-μεσαιωνικούς χρόνους στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία. Πρόκειται για ένα οπτικό οδοιπορικό στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής με όχημα την «ολκάδα», το εμπορικό πλοίο των Βυζαντινών που μετέφερε εμπορεύματα και για αιώνες συνέδεε ανθρώπους, πόλεις, λιμάνια και πολιτισμούς. Αυτή τη φορά, στα αμπάρια της μεταφέρει μοναδικές εικόνες της ιστορίας, όπως γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες που παρουσιάζονται με τρόπο που να αναδεικνύουν την ιστορία κάθε πόλης-λιμανιού και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.


27-02-2015
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην αίθουσα τέχνης "Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο", στην έκθεση "Λαϊκά Μουσικά Όργανα".

5-12-2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού.

22-10-2014
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην αίθουσα τέχνης "Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο", στην έκθεση "Ρίξτε τα σκουπίδια...στην Τέχνη".

ΠίσωPlayΕμπρός

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού