ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2010-11

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις

30-6-2011

Εκδήλωση αποφοίτησης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου.


27-6-2011
Παρουσίαση των projects και των δράσεων του ΣΔΕ Βόλου κατά τη σχολική χρονιά 2010-2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

26-5-2011
Ημερίδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με θέμα τις "εξαρτησιογόνες ουσίες - Ενημέρωση, Πρόληψη, Θεραπεία" και προσκεκλημένους ομιλητές τις κκ. Γώγου Ζωή και Μπακατσέλου Μαρία, ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Μαγνησίας "Πρόταση Ζωής" και τους κκ. Σελπεσάκη Ξενοφώντα και Αλεξίου Δημήτρη, εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

20-5-2011
Ο καθηγητής του Παν/μιου Θεσσαλίας κ. Β. Κοτζαμάνης και ο εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Β. Κορώνας ανέπτυξαν το δημογραφικό πρόβλημα του πλανήτη μας και τη σχέση του με το διατροφικό πρόβλημα και τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, ενώ οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τη διατροφική πυραμίδα της υγιεινής διατροφής

16-5-2011
Εκδήλωση - Ομιλία με θέμα τις σωστές διατροφικές συνήθειες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Νέλη Χονδρογιάννη, διαιτολόγο-διατροφολόγο.

12-5-2011
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση της ACTIONAID το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου οργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία κεντρικό ρόλο είχαν ενήλικες εκπαιδευόμενοι του Σχολείου, οι οποίοι αφηγήθηκαν προσωπικές εμπειρίες που είχαν σχέση με τη διαρροή τους από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα των δεκαετιών 1960/70/80.


7-4-2011

Θεατρική παράσταση από την ομάδα "Αυτοσχεδιάστε παρακαλώ" του ΣΔΕ Βόλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με τίτλο "Η Κοκκινογοβίτσα και ο κακός λύκος". Μπορείτε να δείτε την παράσταση στο ιστολόγιο του ΣΔΕ Βόλου.


30-3-2011

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου ημερίδα με θέμα: «Τοπική οικονομία». Η εκδήλωση, που αφορούσε στο σύνολο των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ, διοργανώθηκε από τη συμβουλευτική υπηρεσία σταδιοδρομίας του σχολείου (υπεύθυνη κ. Αλεξάνδρα Τιλελή) και περιελάμβανε τη συμμετοχή των κ.κ.

  • Κόγια Κωνσταντίνου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο οποίος παρουσίασε το προφίλ του φορέα και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης ανέπτυξε χαρακτηριστικά της τοπικής παραγωγής & αγοράς.
  • Κουτσελίνη Αλέξανδρου, Προέδρου της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, ο οποίος παρουσίασε το προφίλ και τις δραστηριότητες του φορέα, καθώς επίσης το κίνημα «Καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε» και το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Μαγνησίας
  • Καραμπατζάκη Αγγελικής, στελέχους ΚΕΣΥΠ Βόλου, η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση με σύντομη εισήγηση σχετικά με το ρόλο της κοινωνικής οικονομίας ως πλαισίου δημιουργίας επαγγελματικών ευκαιριών σε περιόδους κρίσης και παρουσίασε το παράδειγμα της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Μηλεών.


24-3-2011

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


15-3-2011

Εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.


4-3-2011
Αποκριάτικη γιορτή.

18-2-2011

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Λάγδαρη για το τρενάκι του Πηλίου και συζήτηση με τον σκηνοθέτη.


28-1-2011

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.


19-1-2011
Κοπή Βασιλόπιτας και μουσική βραδιά.

22-12-2010

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με διηγήματα, τραγούδια, χορό και...Αη Βασίλη!


2-12-2010

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου ομιλία-παρουσίαση του θέματος από τις εκπαιδευτικούς Μαρία Σκούρα, κοινωνιολόγο και Μάρω Παπαντωνιάδου, φυσικό, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου ΚΑ.ΠΑ. (Κακοποίηση-Παραμέληση) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Καλεσμένοι ομιλητές ήταν η κ. Βρόντη Αφροδίτη, ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και ο κ. Τσιρογιάννης Θωμάς, δικηγόρος, μέλος του ΚΑ.ΠΑ.
Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ατομικό αλλά ένα διεθνές κοινωνικό πρόβλημα και συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν πλήττει μόνο τις γυναίκες αλλά τις διαπροσωπικές σχέσεις και την κοινωνική συνοχή. Οι ομιλητές ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την αναγκαιότητα λήψης αποτελεσματικών μέτρων. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ εκπαιδευομένων και ομιλητών καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.


16-11-2010

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


27-10-2010

Γιορτή για την Εθνική Επέτειο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τη συμμετοχή της χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας.


5-10-2010 Αγιασμός

ΠίσωPlayΕμπρός

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού