ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2015-16

Δραστηριότητες > Προγράμματα

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 υλοποιούμε τα εξής προγράμματα:

Στα πλαίσια του ανοίγματος και της δικτύωσης του σχολείου στην τοπική κοινωνία συνεργαζόμαστε σταθερά με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς έχουμε διοργανώσει διάφορες ομιλίες - εκδηλώσεις και επίσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας φιλοξενούμε αρκετές ημερίδες, σεμινάρια και επιμορφώσεις επιστημονικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Βόλου και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν σε 4 προγράμματα επιμόρφωσης: 1) Αγωγή Υγείας - Πρώτες Βοήθειες 2) Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 3) Διακόσμηση - διαμόρφωση εσωτερικών χώρων 4) Διορθώνω την ορθογραφία μου.


Το βίντεο σχετικό με την ιστορία του εργοστασίου Μουρτζούκου, όπου σήμερα στεγάζεται το ΣΔΕ Βόλου και αποτελεί παραγωγή του σχολείου μας διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό "Η ιστορία του σχολείου μας" του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης


Το ΣΔΕ Βόλου συμμετέχει σε εκπαιδευτική σύμπραξη στα πλαίσια της δράσης ΚΑ2 του Προγράμματος Erasmus+. Το θέμα της σύμπραξης, στην οποία συμμετέχουν εκτός από το ΣΔΕ Βόλου, φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων από την Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία είναι " Lighthouses and Stations: Trip to Ithaca" και αφορά στο πολύ επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης. Με το πρόγραμμα αυτό συμπληρώνονται 7 χρόνια ανελλιπούς συμμετοχής του ΣΔΕ Βόλου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Στις 11/12/2015 το ΣΔΕ Βόλου προσκλήθηκε από το ΙΚΥ, την Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Erasmus+ σε ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα στην Αθήνα, για να παρουσιάσει την εμπειρία του και καλές πρακτικές από τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.


Σε συνέχεια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης του θεματικού κύκλου "Εισαγωγή και διαχείριση Καινοτομίας στην Εκπαιδευτική Κοινότητα" που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ στο ΣΔΕ Βόλου κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, συμμετείχαμε φέτος στο πλαίσιο των "Δράσεων ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών" στο πρόγραμμα "Σχολείο, ρατσισμός, ξενοφοβία και δημοκρατική ευθύνη", 6-8 Νοεμβρίου 2015.

Τέσσερις εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν σε σεμινάρια ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης στα πλαίσια της δράσης ΚΑ1 του Προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το ΣΔΕ Βόλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Έχουμε υποβάλει εκ νέου αίτηση για την επόμενη σχολική χρονιά για την ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Στα πλαίσια του project "Εθελοντισμός" που υλοποιήθηκε κατά το Α' τετράμηνο, οι εκπαιδευόμενοι έφτιαξαν μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία πρόσφεραν στο παζάρι του Ορφανοτροφείου Βόλου για την οικονομική ενίσχυσή του.

Το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχε στην Πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού “Let’sdoitGreece” και καθάρισε τον Κραυσίνδωνα σε συνεργασία με το ΚΠΕ Μακρινίτσας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Επίσης:

  • φιλοξενήσαμε συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος NNN-NETnotNEET της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, http://thess.pde.sch.gr/jn/index.php/nnn-netnotnet, 14/11/2015.
  • έχουμε ενταχθεί στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Βιομηχανική Κληρονομιά" του ΚΠΕ Νάουσας, στο Δίκτυο "Απορρίμματα: Τα χρήσιμα…άχρηστα" του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών και στο Δίκτυο "Βότανα" του ΚΠΕ Μακρινίτσας.
  • συμμετέχουμε στο δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPNet), https://unesco-hellas.org/ekpaideusi/aspnet/
  • συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016, http://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/mathitikes-ekstrateies/pagkosmia-evdomada-drasis/
  • συμμετέχουμε στο πρόγραμμα "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών" της UNICEF, https://www.unicef.gr/sch-yper
  • συμμετέχουμε στα διαδραστικά εργαστήρια του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το 1 ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας Βόλου, http://www.skep.gr/
  • συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» της WWF, http://kalyterizoi.gr/


Η ιστορία του σχολείου μας


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού