ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2012-13

Δραστηριότητες > Προγράμματα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου συμμετέχει σε νέα εκπαιδευτική σύμπραξη Grundtvig για τη διετία 2012-2014. Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο πρόγραμμα Grundtvig που υλοποιεί το ΣΔΕ Βόλου. Ο τίτλος του προγράμματος είναι "Once upon a time in...Europe" και συμμετέχουν σε αυτό άλλες οκτώ χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Πολωνία, Δανία και Ισλανδία.


  • η 1η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 21 ως 29 Οκτωβρίου 2012 στη Noia της Ισπανίας κα στο Santarem της Πορτογαλίας. Από το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν στη συνάντηση οι: Κοντοζήση Ελένη, Διευθύντρια του ΣΔΕ Βόλου και Βίγκλας Λίνος, συντονιστής της εκπαιδευτικής σύμπραξης Grundtvig.
  • η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 4 ως 9 Μαρτίου 2013 στη Καζέρτα της Ιταλίας και στο Βόλο. Το πρόγραμμα φιλοξενίας στο Βόλο,

Πέμπτη 07-03-2013
9:30π.μ.-12:00μ.μ. Περίπατος στην πόλη του Βόλου μαζί με τους λογοτέχνες Κωνσταντίνο Ακρίβο, Αντώνιο Αντωνίου και Παναγιώτα Κούγιαλη, ανάγνωση κειμένων.
17:30μ.μ. Επίσκεψη των αποστολών στο σχολείο, έκθεση έργων εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Βόλου και των εκπαιδευομένων των συμμετεχόντων χωρών, που έχουν σχέση με τα βιβλία που έχουν διαβαστεί. Στη συνέχεια το 4ο Γυμνάσιο Βόλου θα παρουσιάσει αφιέρωμα με τίτλο «Διαβάζοντας και τραγουδώντας Καζαντζάκη», με υπεύθυνες καθηγήτριες, την κυρία Φρειδερίκη Μπεκίρη, φιλόλογο, την κυρία Ιουλία Χαλαστάρα, φιλόλογο, την κυρία Μόσιαλου Ελένη, αγγλικής φιλολογίας και την υπεύθυνη χορωδίας, κυρία Ελένη Ρεντίνα.

Παρασκευή 08-03-2013
Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μακρινίτσας και πεζοπορία και επιστροφή στο Βόλο από εκεί μέσω μονοπατιού στον Άγιο Ονούφριο.
Στο πρόγραμμα Grundtvig συμμετείχε και το παράρτημα Σκιάθου, όπου οι εκπαιδευόμενοι του παραρτήματος, επιμελήθηκαν με την καθοδήγηση του κυρίου Μιτζέλου Ιωάννη, καθηγητή του Εικαστικού Γραμματισμού, καλλιτεχνικές δημιουργίες σε ξύλο ελιάς, που δόθηκαν ως ενθύμιο στους φιλοξενούμενους από το μαθητή της Β' τάξης του παραρτήματος κ. Απόστολο Χαλκιά. Στο χώρο υποδοχής του ΣΔΕ Βόλου υπήρχε έκθεση ζωγραφικής από όλες τις χώρες, στην οποία συμμετείχε με έργο του και ο εκπαιδευόμενος του πρώτου κύκλου Παντελής Ιωάννου. Η αντιπροσωπεία του παραρτήματος συμμετείχε στις ανωτέρω δράσεις με τη συνοδεία της υπεύθυνης του παραρτήματος Σκιάθου, κυρίας Βασιλικής Χριστοφορίδη και της κυρίας Νικολέτας Μπουντούρη, καθηγήτριας πληροφορικής.

  • η 3η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 2 ως 5 Ιουνίου στο Slagelse της Δανίας. Το ΣΔΕ Βόλου εκπροσώπησε πενταμελής αποστολή εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων.

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού