ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2010-11

Δραστηριότητες > Προγράμματα

Το σχέδιο δράσης του ΣΔΕ Βόλου με τίτλο «Ο Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου ως πλατφόρμα έκφρασης μιας Κοινότητας Μάθησης», επιλέχτηκε προς βράβευση από την Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης στα πλαίσια της Πράξης «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Την πρόταση υπέβαλαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Λίνος Βίγκλας και Βαρβάρα Μαγκαφά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Στη διεύθυνση http://ideomosaiko.blogspot.com/ μπορείτε να ενημερωθείτε για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα
"Mind Mosaic" στο οποίο συμμετείχε το ΣΔΕ Βόλου κατά το σχολικό έτος 2009-2010.


Εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΣΔΕ Βόλου σε εκπαιδευτική σύμπραξη GRUNDTVIG για τα επόμενα δύο έτη. Ο τίτλος του προγράμματος είναι "We are similar, we are different...we are Europeans". Συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις εξής χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

  • Η 1η Συνάντηση στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 19 ως 24 Οκτωβρίου στην πόλη Noia της Ισπανίας. Από το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν η Διευθύντρια του ΣΔΕ, Σχορετσανίτου Παρ. και ο Συντονιστής του προγράμματος Βίγκλας Λ.
  • Η 2η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 4 ως 9 Μαρτίου στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Από το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν ο Συντονιστής του προγράμματος Βίγκλας Λ. και η εκπαιδευτικός Σκούρα Μαρία.
  • Η 3η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 14 ως 21 Ιουνίου στη Ballina της Ιρλανδίας. Από το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν ο Συντονιστής του προγράμματος Λίνος Βίγκλας, οι εκπαιδευτικοί Γαρυφαλλιά Λεμονή και Άλκης Πλακιάς και οι εκπαιδευόμενοι Κωνσταντία Κουτσώνα, Ελένη Μπούκη, Γιάννης Ρουσίτι, Γιώργος Ματζαφλέρης και Γιώργος Χαλάτσης.


Η ομάδα του Mind Mosaic...εν δράσει


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού