ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2011-12

Δραστηριότητες > Προγράμματα

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 από 33 εκπαιδευόμενους/νες και εκπαιδευτικούς του ΣΔΕ Βόλου, με τη συμβολή και καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας του Ερυθρού Σταυρού, του Περιφερειακού Τμήματος Βόλου, κυρίας Κυριακής Σαμίου το Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, διάρκειας 14 ωρών. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Βόλου αποκτούν πρώτοι από όλη τη Μαγνησία το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (European First Aid Certificate) με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών που έχει ισχύ τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών για τις Θλάσεις και τα Τραύματα, τα Εγκαύματα και τις Κακώσεις σκελετού, για τις Ειδικές περιπτώσεις Καταγμάτων και τις Δηλητηριάσεις, για τις Λιποθυμικές καταστάσεις, για την Ηλεκτροπληξία, την Επιληψία και τα Ξένα Σώματα, για την Ασφυξία και την Τεχνητή Αναπνοή (ΚΑΡΠΑ) και στο τελευταίο δίωρο έγινε πρακτική εξάσκηση και Αξιολόγηση του προγράμματος.
================================================================================================
Το ΣΔΕ Βόλου υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους
«Ένας πλανήτης….μια ευκαιρία» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.


Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη, να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.


Οι Συμμετέχοντες / Συμμετέχουσες

  • Λάντζου Γαρυφαλλιά, Σκηνοθέτης Α΄
  • Αναστασίου Ανδρέας, Σκηνοθέτης Β΄
  • Στεφάνου Ρόζα, Διευθύντρια Παραγωγής
  • Κοντοζήση Ελένη, Βοηθός Παραγωγής
  • Λιάκου- Μπέκα Μαρία, Σεναριογράφος
  • Χαλίκη Ευαγγελία, Σεναριογράφος
  • Αγιάνογλου Ελένη, Κάμερα
  • Κόρμπας Φίλιππος, Ήχος
  • Κατσιμαντός Κωνσταντίνος, Μοντάζ
  • Δαδάνη Ελένη, Σκηνικά
  • Θεοδώρου Παναγιώτα, Κοστούμια
  • Αποστολακόπουλος Νικόλαος, Ψυμμιθιολόγος
  • Θάνου Δήμητρα, Ψυμμιθιολόγος
  • Προκοπίου Δημήτριος, Μουσική Επιμέλεια


Ηθοποιοί

  • Ματζαφλέρης Γεώργιος
  • Nadirashvili Manana
  • Μανδρέλης Παναγιώτης
  • Barati Javad


Την παιδαγωγική καθοδήγηση της ομάδας έχει αναλάβει η Διευθύντρια του Σχολείου, κυρία Ελένη Κοντοζήση.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου απονεμήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου τιμητική διάκριση για την επιτυχή συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία «Ζωή από χαρτόνι», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Το ταξίδι στην Αθήνα για τη δια ζώσης παρουσία των συντελεστών της ταινίας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων μετακίνησης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κου Αγοραστού, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια κι ευχές για περαιτέρω πετυχημένες εκπαιδευτικές/πολιτισμικές δραστηριότητες.
Τη διάκριση παρέλαβαν εκ μέρους του Σ.Δ.Ε. οι Λιάκου-Μπέκα Μαρία, Σεναριογράφος, Αναστασίου Ανδρέας-Σκηνοθέτης, Λάντζου Γαρυφαλλιά-Σκηνοθέτης, Ματζαφλέρης Γεώργιος-Ηθοποιός, Μανδρέλης Παναγιώτης-Ηθοποιός και Barati JavadΗθοποιός και η διευθύντρια Ελένη Κοντοζήση. Η τιμητική διάκριση παραδόθηκε στο ΣΔΕ Βόλου από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κύριο Χρύσταλλη, ενός εκ των συνδιοργανωτών του διαγωνισμού. Τα συναισθήματα των δημιουργών της ταινίας, όσων φίλων εκτός σχολείου εθελοντικά τους βοήθησαν αλλά και σύσσωμου του σχολείου μας ήταν η χαρά, η ηθική ικανοποίηση και η περηφάνια για την αναγνώριση του πρώτου πονήματος αυτού του είδους και βεληνεκούς εκ μέρους του Σ.Δ.Ε αλλά και έμμεσα όλης της τοπικής κοινωνίας.

================================================================================================
Το
ΣΔΕ Βόλου συμμετέχει σε εκπαιδευτική σύμπραξη GRUNDTVIG με τίτλο "We are similar, we are different...we are Europeans". Είναι η δεύτερη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος και όλες οι σχετικές πληροφορίες και δραστηριότητες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις εξής χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.


  • Η 4η Συνάντηση στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 18 ως 23 Οκτωβρίου 2011 στο Βόλο. Το ΣΔΕ Βόλου φιλοξένησε 23 άτομα, καθηγητές και εκπαιδευόμενους από τους συμμετέχοντες φορείς. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ξενάγηση στη Μακρινίτσα και στην πόλη του Βόλου, εκδρομή με το τρενάκι του Πηλίου και άλλες δραστηριότητες γνωριμίας με την παράδοση και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής.
  • Η 5η Συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 14 ως 18 Μαρτίου 2012 στη Νάπολι της Ιταλίας.
  • Η 6η Συνάντηση στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 18 ως 24 Ιουνίου 2012 στη Noia της Ισπανίας. Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η διετής εκπαιδευτική σύμπραξη. Από το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν στη συνάντηση οι: Λίνος Βίγκλας, Γαρυφαλλιά Λεμονή, Γιώργος Ματζαφλέρης, Ευαγγελία Χαρίση, Γιαννούλα Φίλη, Γιώργος Χαλάτσης.

Η ομάδα για την ταινία μικρού μήκους "Ένας πλανήτης...μια ευκαιρία"


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού