ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2012-13

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις

27-6-2013
Παράρτημα Σκιάθου - Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

26-6-2013
ΣΔΕ Βόλου - Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Ευάγγελο Ιντζίδη, εκπαιδευτικό-γλωσσολόγο. Απονομή απολυτηρίων τίτλων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

25-6-2013
ΣΔΕ Βόλου - Παρουσίαση Σχεδίων Δράσης
που υλοποιήθηκαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

3-6-2013

Ενημέρωση για τη φοίτηση μετά το ΣΔΕ. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Βόλου εκπρόσωποι από το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (Αντωνίου Ευάγγελο, τομεάρχη του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου, Ξυφάρη Κωνσταντίνο, Ηλεκτρονικό και Μαρέδη Ιωάννη, Ηλεκτρολόγο) ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες για τη φοίτηση και για την προοπτική εγγραφής τους εκεί.

24-5-2013
Ενημέρωση για τη φοίτηση μετά το ΣΔΕ. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Βόλου εκπρόσωποι από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου (Τάσιου Φιλίτσα, φιλόλογο και Φράγκο Δημήτριο, φιλόλογο) ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες για τη φοίτηση και για την προοπτική εγγραφής τους εκεί.

22-5-2013
Ενημέρωση από το ΚΕΘΕΑ-Πιλότος. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους Παπαδοπούλου ’ννα, Ψυχολόγος και Αλεξίου Δημήτριο, Κοινωνιολόγο για το πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης ενηλίκων. Το Παράρτημα Σκιάθου τις δύο τελευταίες ώρες συμμετείχε στην εκδήλωση του συλλόγου Γυναικών Σκιάθου για τη γιορτή της μητέρας, όπου διαβάστηκαν αποσπάσματα από Καζαντζάκη, Κοέλο, νανουρίσματα και παραδοσιακά τραγούδια από τις εκπαιδευόμενες και των δύο κύκλων.

16-5-2013
Ενημέρωση για τη φοίτηση μετά το ΣΔΕ. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Βόλου εκπρόσωποι από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Ντάλλας Δημοσθένης, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ζησιάδης Δημήτριος, Πληροφορικής και Κλένδρου Δήμητρα, Γραφίστρια) ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες για τη φοίτηση και για την προοπτική εγγραφής τους εκεί.


2-5-2013

Πρωτοβουλία Εκπαιδευομένων ΣΔΕ Βόλου. Μοιράζοντας πασχαλινά διακοσμητικά αυγά και λαμπάδες που δημιούργησαν εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ Βόλου στους πολίτες του Βόλου, ενόψει της γιορτής του Πάσχα με σκοπό την προβολή του σχολείου.

24-4-2013

Το ΣΔΕ Βόλου παρακολούθησε ημερίδα με τίτλο «Σχολικός εκφοβισμός - ενδοσχολική βία - οι διαστάσεις του φαινομένου - ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην αντιμετώπισή του» που οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και τα γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.


22-4-2013

Ομιλία με θέμα «Ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο της εργασίας» από τον υπεύθυνο του παραρτήματος Βόλου του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., κύριο Νάρη Στέργιο, Μηχανολόγο Μηχανικό.

18-4-2013
Το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Νεολαία σε κίνηση», δίνοντας την Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης Ενηλίκων με την παρουσίαση «Εκπαίδευση ενηλίκων…το κλειδί για τη διαρκή προσωπική ανάπτυξη». Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Βίγκλα Κατελή, συντονιστή του προγράμματος Grundtvig «Once Upon a Time in...Europe».


18-4-2013
Ομιλία του κ. Θρασύβουλου Μαχαίρα, Φυσικού του Γενικού Λυκείου Αγριάς, με θέμα "Αναμνήσεις από το Μέλλον" στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου.

10-4-2013

Στο Παράρτημα Σκιάθου και στα πλαίσια τουproject με θέμα "
Η ποιότητα ζωής στο μικρόκοσμο του ενήλικα πολίτη", έγινε διάλεξη για τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός από τη διατροφή και έγινε αναφορά στα επιβλαβή, από τη διατροφολόγο - διαιτολόγο κα. Σεβεριάνα Βέργα. Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε συζήτηση και λύθηκαν απορίες πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με τη διατροφή και την υγεία.

8-4-2013
Στο Παράρτημα Σκιάθου τις δυο τελευταίες ώρες έκανε διάλεξη η αρχαιολόγος κα Κορωνιού Συραϊνώ με θέμα: «Η ιστορία της Σκιάθου από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα». Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες κράτησαν σημειώσεις για να συμπεριλάβουν τα ιστορικά αυτά στοιχεία στο project, που έχει ως θέμα «Σχολική εφημερίδα».

2-4-2013

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο ΣΔΕ Βόλου. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης ο Βολιώτης ποιητής Αντώνης Αντωνίου μίλησε για την ποίηση και οι εκπαιδευόμενοι διάβασαν ποιήματά του, αλλά και άλλων ποιητών. Η διάλεξη ενέπνευσε το κοινό για σκέψη. Ακολούθησε διάλογος και εποικοδομητική συζήτηση.

1-4-2013
Ποιητική βραδιά με Σκιαθίτες Δημιουργούς. Η βραδιά που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Δυο Αλέξανδροι» περιλάμβανε ανάγνωση και μελοποίηση ποιητικών συλλογών από Σκιαθίτες δημιουργούς και άλλους δημότες που εγκαταστάθηκαν στη Σκιάθο από άλλες πόλεις και χώρες. Την εκδήλωση παρουσίασε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου κα. Κουρκούμπα Αικατερίνη και παρακολούθησε το Παράρτημα Σκιάθου τις δύο τελευταίες ώρες, μαζί με όλη την τοπική κοινωνία. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές των: Παντελή Χούλη, Μαρίας Λάζου, Θανάση Τρακόσα, Κων/νου Τρακόσα, Βούλας Τάσσου, Δημήτρη Φλιτζανίδη, Παναγιώτη Μαρκεζίνη, Νικόλαου Πιλάβιου, Αναστάση Δημηκράτ και Ντιρέζ Ζάϊλεντ. Μουσική: Αντώνης Κισσουράς (κιθάρα, τραγούδι), Αγνή Μαυρίδου (τραγούδι), Αστέριος Τσέτσιλας (κλασικό τραγούδι).

27-3-2013

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η θεατρολόγος κυρία Καραντζιά Αικατερίνη παρουσίασε αποσπάσματα από τη ζωή μεγάλων θεατράνθρωπων όπως του Κάρολου Κουν, της Έλλης Λαμπέτη και του Δημητρίου Χορν, καθώς και αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

22-3-2013
Στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το ντοκιμαντέρ «Το κουτί της Πανδώρας- Το αθάνατο 21 και η ευθανασία της ιστορίας».

21-3-2013
Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Βόλου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Βρωμοέλληνες».

13-3-2013
Συμμετοχή εκπαιδευτών του ΣΔΕ Βόλου στο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πολυπολιτισμικό Σχολείο - Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Μετανάστες – ΡΟΜΑ) του ΣΔΕ Καρδίτσας.

13-3-2013
Συμμετοχή του παραρτήματος Σκιάθου, τις δυο τελευταίες ώρες, στην ενημερωτική για τους πολίτες εκδήλωση, για την πρόθεση ιδιωτικοποίησης του λιμένα Σκιάθου. Η συμμετοχή αυτή διεξάγεται στα πλαίσια μιας διαθεματικής διδασκαλίας του Κοινωνικού γραμματισμού με τις κυρίες Αναστασία Μπουκουβάλα και Αργυρώ Γκολντμάνη και του Περιβαλλοντικού γραμματισμού με την κ. Αγγελική Μύθη.

8-3-2013
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Παράρτημα Σκιάθου παρακολούθησε την τελευταία ώρα το θεατρικό έργο "Σοκάκι χωρίς όνομα" που διοργάνωσε ο σύλλογος Γυναικών Σκιάθου.

19-2-2013

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» από τον κύριο Κορώνα Ευάγγελο, Χημικό Μηχανικό, Σύμβουλο επιχειρήσεων, προσκεκλημένο της συμβούλου σταδιοδρομίας κυρίας Πολατίδου Ειρήνης.

19-2-2013
Κοπή Βασιλόπιτας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Βόλου.

15-2-2013
Κοπή Βασιλόπιτας στο Παράρτημα Σκιάθου.


7-2-2013
Προβολή της ταινίας "The Wave", στο πλαίσιο διαθεματικής διδασκαλίας με θέμα Μαθήματα Πολιτικής Ιστορίας.

28-1-2013

Στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος έγινε ενημέρωση για το θέμα και προβλήθηκε η ταινία «Ας είναι η μνήμη σου αγάπη-Η ιστορία του Οββαδία Μπαρούχ».
Η ταινία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Μάρτυρες και Εκπαίδευση», μια συμπαραγωγή του Γιάντ Βασέμ-Διεθνής Σχολή για το Ολοκαύτωμα και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Σε αυτό το έργο, οι επιζώντες αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Ολοκαύτωμα. Κάθε ταινία είναι κινηματογραφημένη στον τόπο όπου διαδραματίστηκαν αρχικά τα γεγονότα.
Το Μάρτιο του 1943, ο εικοσάχρονος Οββαδίας Μπαρούχ εκτοπίστηκε μαζί με την οικογένειά του από την Ελλάδα στο στρατόπεδο του ’ουσβιτς-Μπρικενάου. Με την άφιξή τους εκεί ολόκληρη η οικογένεια στάλθηκε στους θαλάμους αερίων .Ο Οββαδίας αγωνίστηκε για την επιβίωσή του, μέχρι και την απελευθέρωσή του από το στρατόπεδο του Μάουτχαουζεν τον Μάιο του 1945. Ενώ βρισκόταν έγκλειστος στο ’ουσβιτς, ο Οββαδίας γνώρισε την Αλίζα Τσαρφατή, μια νεαρή συμπολίτισσά του Εβραία και παρά τις απάνθρωπες συνθήκες του στρατοπέδου, οι δύο τους ανέπτυξαν μια σχέση αγάπης. Η ταινία παρουσιάζει τη συγκινητική τους ιστορία αγάπης και επιβίωσης στο ’ουσβιτς, την απροσδόκητη συνάντησή τους με το Ολοκαύτωμα και την οικογένεια που δημιούργησαν μαζί στο Ισραήλ.


21-12-2012

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στις 6 μμ.


19-11-2012
Αγιασμός στο Παράρτημα Σκιάθου, παρουσία εκπαιδευομένων, εκπαιδευτικών, του Δημάρχου της Σκιάθου, κυρίου Πλωμαρίτη Νικολάου, της Διευθύντριας του ΣΔΕ Βόλου, κυρίας Κοντοζήση Ελένης, και της κας Τσολοβίκου-Κανταράκη Μοσχάδως, Αντιδημάρχου του νησιού.


16-11-2012

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

8-11-2012

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

26-10-2012

Εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.


ΠίσωPlayΕμπρός

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού