ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2016-17

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις

26-09-2016

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με την συνεργασία και συμμετοχή των: Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τους Teachers4Europe-, παράρτημα Μαγνησίας, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων "Το Κοινόν των Μαγνήτων", το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, πολιτιστικά ινστιτούτα και σχολικές δομές της Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.


5-10-2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου για να τιμηθούν οι κ.κ. Κώστας Λιάπης και Κώστας Μαυρομμάτης, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Αθμιας - Βθμιας Εκπαίδευσης για τη συνολική τους προσφορά στο χώρο των γραμμάτων, τεχνών κι επιστήμης.


10-10-2016
Αγιασμός και υποδοχή των νέων εκπαιδευομένων.


2-11-2016
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού (1 Νοεμβρίου), έγινε προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ και παρουσίαση από τον εκπαιδευτή του ΣΔΕ Βόλου, κ. Ζήκο Γιώργο.


7-12-2016
Ημερίδα "Ειδική Αγωγή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου.


16-12-2016

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου με τη συμμετοχή σημαντικών φορέων της περιοχής, όπως το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Τ4Ε Αθμιας Μαγνησίας και Βθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας, το γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αθμιας και Βθμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, η Ύπατη Αρμοστεία, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αθμιας Μαγνησίας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου και τα 16ο & 30ό Δημ. Σχολεία Βόλου.


20-12-2016

Αντιπροσωπεία του ΣΔΕ Βόλου επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Βόλου και παρέδωσε δημιουργίες από το πρότζεκτ "Κόσμημα" για την ενίσχυση της εορταγοράς του Ιδρύματος.


23-01-2017
Τις δύο τελευταίες ώρες οι εκπαιδευόμενοι του Β Κύκλου παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ Aenigmaestσχετικά με τη ζωή του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα».

16-02-2017
Παρουσίαση των projects του Α τετραμήνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

22-02-2017
Την τρίτη ώρα έγινε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για τις διατροφικές προσεγγίσεις σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου και την Ένωση Διατροφολόγων - Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Δ.Δ.Ε.).

23-02-2017
Παρουσίαση και δήλωση συμμετοχής στα projects του Β τετραμήνου και επίδοση περιγραφικής αξιολόγησης Α τετραμήνου.

1-03-2017
Τις τρεις τελευταίες ώρες έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ομιλητές: Ντιζές Γεώργιος Δ/ντης Υποδ/νσης Ασφάλειας Βόλου με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση, συμβουλές προς τους γονείς» και Βλειώρας Γεώργιος ψυχολόγος Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με θέμα: «Θετικές και αρνητικές επιδράσεις στην προσωπικότητα των μαθητών από τη χρήση του διαδικτύου».

6-03-2017
Τις δύο τελευταίες ώρες έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσίαση για την οδική ασφάλεια από τον κ. Τσαντίλη Κωνσταντίνο, εκπρόσωπο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσικλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ.

8-03-2017
Την πρώτη ώρα έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ομιλία από τον κ. Μαρσέλ Σολομών, Πρόεδρο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Βόλου και την κ. Κυρίτση Μαριάννα συνεργάτιδα της Κοινότητας με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

14-03-2017
Τις τρεις τελευταίες ώρες έγινε προβολή της ταινίας «Το παιχνίδι της μίμησης» που αναφέρεται στη ζωή του Άλαν Τούρινγκ, που θεωρείται ως ο «πατέρας» της πληροφορικής. Εισαγωγή από τον κ. Ζήκο Γεώργιο, εκπαιδευτή του Πληροφορικού γραμματισμού.

24-03-2017
Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου.

12-05-2017
Το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχε στην εκδήλωση των Students4Europe «Η Ευρώπη του σήμερα, η Ευρώπη του μέλλοντος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με τον εκπαιδευόμενο του Β Κύκλου, Waqas Ahmed, ο οποίος ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια από την πατρίδα του με προορισμό την Ευρώπη, τη Γη της Επαγγελίας για τον ίδιο και πολλούς συμπατριώτες του. Εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες του; ‘Εγινε πραγματικότητα το όνειρό του; Είχε τη "Δεύτερη Ευκαιρία" του;.

15-05-2017
Ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου σε συνεργασία με το ΣΔΕ Βόλου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση» στο ξενοδοχείο Παρκ. Μίλησαν η Λίλιαν Ζέλλου, πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος (2010-12) και ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Λίνος Βίγκλας. Από τον 1ο Σ.Ο. Βόλου δόθηκε τιμητικό βραβείο σε εκπαιδευόμενη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

19-05-2017
Την τρίτη ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε παρουσίαση από την εκπαιδευόμενη του Β Κύκλου κ. Κλητσινάρη Αλεξία και προβολή βίντεο από την εκπαιδεύτρια κ. Στύλα Δέσποινα σχετικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό.

26-05-2017
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, τα Τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: «Δεύτερη Ευκαιρία: Εκπαίδευση, κινηματογράφος και ευάλωτες ομάδες» στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

29-05-2017
Την τρίτη ώρα όλο το σχολείο παρακολούθησε διάλεξη στο Μεταξουργείο με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, Μύθος ή Πραγματικότητα;» που διοργάνωσε το ΚΠΕ Μακρινίτσας.

13-06-2017

Ο Α Κύκλος τις δύο τελευταίες ώρες επισκέφθηκε τη μόνιμη έκθεση για τον Παρθενώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

19-06-2017

Με αφορμή την επίδοση των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες των προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου για το έτος 2016-2017, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου οργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” με θέμα τα προγράμματα φορέων διά βίου μάθησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Βόλου. Το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχε με παρουσίαση – ομιλία του διευθυντή του σχολείου κ. Λίνου Βίγκλα.

31-07-2017
Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Απολογισμός της σχολικής χρονιάς 2016-2017, επίδοση των απολυτηρίων στους εκπαιδευόμενους του Β Κύκλου και των περιγραφικών αξιολογήσεων στους εκπαιδευόμενους του Α Κύκλου.

ΠίσωPlayΕμπρός

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού