ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


2011-12

Δραστηριότητες > Εκδηλώσεις

29-6-2012
Εσπερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου. Την έναρξη έκανε η Διευθύντρια του ΣΔΕ Βόλου κυρία Ελένη Κοντοζήση, όπου αναφέρθηκε στη σημασία συνέχισης του θεσμού ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της κρίσης και από την υπεύθυνη του Παραρτήματος κυρία Βασιλική Χριστοφορίδη, όπου έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Project/σχέδιο δράσης με τίτλο “Εναλλακτικός Τουριστικός Οδηγός Σκιάθου με τη μορφή blog” με υπεύθυνες Ν. Μπουντούρη, Α. Μύθη & εκπρόσωπους των εκπαιδευομένων.

28-6-2012
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και απονομή τίτλων σπουδών στους αποφοίτους του ΣΔΕ Βόλου.

27-6-2012
Εκδήλωση-παρουσίαση των projects και των Προγραμμάτων του ΣΔΕ Βόλου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

6-6-2012
Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου για την επιτυχή συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία «Ζωή από χαρτόνι», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Το ταξίδι στην Αθήνα για τη δια ζώσης παρουσία των συντελεστών της ταινίας πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων μετακίνησης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού, ο οποίο έδωσε συγχαρητήρια κι ευχές για περαιτέρω πετυχημένες εκπαιδευτικές/πολιτισμικές δραστηριότητες.
Τη διάκριση παρέλαβαν εκ μέρους του Σ.Δ.Ε. οι Λιάκου-Μπέκα Μαρία, Σεναριογράφος, Αναστασίου Ανδρέας, Σκηνοθέτης, Λάντζου Γαρυφαλλιά, Σκηνοθέτης, Ματζαφλέρης Γεώργιος, Ηθοποιός, Μανδρέλης Παναγιώτης, Ηθοποιός και Barati Javad, ηθοποιός και η διευθύντρια Ελένη Κοντοζήση. Η τιμητική διάκριση παραδόθηκε στο ΣΔΕ Βόλου από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κύριο Χρύσταλλη, ενός εκ των συνδιοργανωτών του διαγωνισμού. Τα συναισθήματα των δημιουργών της ταινίας, όσων φίλων εκτός σχολείου εθελοντικά τους βοήθησαν αλλά και σύσσωμου του σχολείου μας ήταν η χαρά, η ηθική ικανοποίηση και η περηφάνια για την αναγνώριση του πρώτου πονήματος αυτού του είδους και βεληνεκούς εκ μέρους του Σ.Δ.Ε αλλά και έμμεσα όλης της τοπικής κοινωνίας.


18-5-2012

Ενημέρωση από την κ. Καραμπατζάκη Αγγελική, Σύμβουλο ΣΕΠ και υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ν. Μαγνησίας για τις διεξόδους μετά το Γυμνάσιο (αγορά εργασίας, συνέχιση σπουδών κλπ).

18-5-2012
Ενημέρωση από εκπροσώπους του MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) για τα θαλάσσια απορρίμματα, τις επιπτώσεις τους στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και εθελοντικές δράσεις για τον καθαρισμό των ακτών.

15-5-2012
Ομιλία - συζήτηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Βόλου για το HIV/AIDS και τρόπους πρόληψής του. Την ομιλία έκανε η κ. Αργυρούλα Τζανέτου, κοινωνική λειτουργός στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

2-5 Απριλίου 2012
Δημιουργία πασχαλινών λαμπάδων από τους εκπαιδευόμενους/μενες με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αισθητικής αγωγής, κυρίας Σαραντοπούλου Παναγιώτας.

23-3-2012

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

19-3-2012
Ημερίδα με θέμα: “Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη” στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, σε συνεργασία με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και Λάρισας και το Εναλλακτικό Σχολείο της Θεραπευτικής Κοινότητας “Έξοδος”.


8-3-2012
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου διοργάνωσε ημερίδα για την «Ημέρα της Γυναίκας», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με θέμα «Επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών με έμφαση στα ανδροκρατούμενα επαγγέλματα».

Στην εκδήλωση μίλησαν (κατά αλφαβητική σειρά) οι:

  • Ε. Καπούλα, Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Οικονομική Επόπτρια του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
  • Ε. Κοντοζήση, Διευθύντρια του Σ.Δ.Ε. Βόλου
  • Η. Μαντά, Φοιτήτρια του Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Λάρισας, απόφοιτος του Σ.Δ.Ε. Βόλου
  • Σ. Νταλιάνη και Ι. Σταϊκου, Ιδιοκτήτριες-Οδηγοί ταξί
  • Σκούρα Μαρία, Κοινωνιολόγος, εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Βόλου
  • Α. Στρίγκου, Αξιωματικός Υγειονομικού
  • Α. Τσιρδάνη, Ποδοσφαιρίστρια στην Ποδοσφαιρική Ομάδα “Volos2004”
  • Σ. Χαλκιά, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Την εκδήλωση συντόνισε η Α. Τιλελή, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Σ.Δ.Ε. Βόλου

14-2-2012

Έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Το φλουρί της πίτας βρισκόταν στο κομμάτι της εκπαιδευομένης Κατσούρα Διαμαντούλας από το τμήμα Α3, ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ανέλαβε ο εκπαιδευόμενος του Α Επιπέδου Προκοπίου Δημήτριος, επίσης από το τμήμα Α3.


13-1-2012
Παρέμβαση πολιτισμού και αγάπης από το ΣΔΕ Βόλου στο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας. Εκπρόσωποι των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Βόλου μαζί με την καθηγήτρια της αισθητικής Αγωγής, κυρία Σαραντοπούλου Παναγιώτα και τη Διευθύντρια του σχολείου, κυρία Κοντοζήση Ελένη επισκέφτηκαν τις δικαστικές φυλακές Λάρισας για να δώσουν τα δώρα σε κάποιους, που τις άγιες μέρες θέλουν τη δικιά μας ζεστή αναπνοή, που πιθανά να τους ωθήσει σε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Από τη στιγμή που καλλιεργήθηκε η ιδέα στους εκπαιδευομένους του ΣΔΕ Βόλου ενόψει των γιορτών και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της αισθητικής αγωγής, κ Σαραντοπούλου Παναγιώτας φιλοτέχνησαν κάρτες, ξύλινα ημερολόγια και έδωσαν το στίγμα ότι η κοινωνία μας δίνει σε όλους τη δεύτερη ευκαιρία να σταθούμε στα πόδια μας. Τα δώρα στους μαθητές της Λάρισας τα μοίρασαν οι κύριοι Αναστασίου Ανδρέας και Καλφόπουλος Νικόλαος, ως εκπρόσωποι των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Βόλου. Επιπλέον, μοιράστηκαν ημερολόγια και τετράδια, προσφορά των βιβλιοπωλείων Αλεξίου-Χαλαστάρα και Καλοστύπη.

22-12-2011
Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Το ΣΔΕ Βόλου σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2012.

22-12-2011
Ο Δήμος Βόλου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διοργάνωσαν εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο (Καρτάλη – Ανθίμου Γαζή) με σκοπό τη βράβευση μαθητών και μαθητριών, για τη διάκρισή τους στο σχολείο ή στην κοινωνία ή για αξιόλογες δραστηριότητες. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου έχει την ιδιαιτερότητα να έχει μαθητές και μαθήτριες που είναι αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, αλλά και της μάθησης. Η κυρία Μαρία Λιάκου-Μπέκα αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα αυτού του δύσκολου συνδυασμού ρόλων.
Η Μαρία κατάγεται από χωριό της ορεινής Αργιθέας του νομού Καρδίτσας και εργάζεται σκληρά από την παιδική της ηλικίας μέχρι και σήμερα. Ήταν κοριτσάκι 11 χρόνων, το 1964, που με ένα φορτίο ξύλα στην πλάτη και φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο του χωριού της απαθανατίστηκε ως πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Η ζωή του παιδιού». Η βιοπάλη την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σχολείο, αλλά αυτή δεν εγκατέλειψε το όνειρο της μάθησης, αφού σήμερα φοιτά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Τα γράμματα της άρεσαν και όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει δασκάλα. Σήμερα, με έναν διαφορετικό τρόπο, διδάσκει σε όλους και όλες μας αισιοδοξία, αγωνιστικότητα και αγάπη για τη ζωή και τη μάθηση.


12-18 Δεκεμβρίου 2011

Το ΣΔΕ Βόλου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου "Φλόγα - Παράρτημα Μαγνησίας".
Δείτε τη λίστα των χορηγών των δώρων για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

12-12-2011
Αγιασμός στο ΣΔΕ Σκιάθου - Παράρτημα Βόλου.

2-12-2011
Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή τη "Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών" (25 Νοεμβρίου) με προσκεκλημένους ομιλητές τους κκ.:

  • Μ. ΤΟΠΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, Επιστημονική Συνεργάτης Υπουργείου Εσωτερικών & Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονική Συνεργάτης της Εταιρείας Έρευνας, Θεραπείας & Συμπεριφοράς στον κλάδο της Συμβουλευτικής Γυναικών

Εισήγηση: «Βία και Κακοποίηση, Μύθοι και Αλήθειες»

  • Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Εισήγηση: «Νομική αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών»

  • Β. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄, ΥΠOΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Υποδ/νσης Ασφαλείας Βόλου

Εισήγηση: «Ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών»

1-12-2011
Αγιασμός


16-11-2011

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


ΠίσωPlayΕμπρός

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού